JEFTINO, A SAVRŠENO ZADOVOLJSTVO NA TANJIRU Zapečeno jelo sa tikvicama, paradajzom i sirom, bogatstvo ukusa i sočnog preliva
Lagano se pravi, a nema ko neće uživati u ovom finom i zdravom ručku
Potrebno je:
- tikvice - 3 komada /srednje veličine/
- paradajz - 3 komada
- luk - 1 glavica
- paprike - 1 komad, crvena
- šargarepa - 1 komad
- sir - 200 g, mrvljeni
- jaja - 1 komad
- kiselo mleko - 200 g
- brašno - 3 supene kašike
- so
- ulje
Priprema:
Isecite tikvice po dužini, posolite i pecite na gril tiganju.
Pravite sos od pasiranog paradajza, narendane šargarepe, luka i crvene paprike.
Poređajte po dnu namazanog pleha prvo red tikvica, prelijte sosom i završite mrvljenim sirom i tako ređajte sastojke dok se ne potroše, poslednji red su tikvice.
Pecite na 200 stepni i pre nego što bude gotovo prelijte prelivom od mleka, jaja i brašna.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
Komentari (0)