UKUS JE FENOMENALAN Napravite tikvice iz rerne koje će se svima svideti
Tikvice možete da spremite na nekoliko načina, a sada ih pripremamo sa mlevenim mesom
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 300 gr mlevenog mesa
- 50 gr listova kačkavalja
- 50 gr suve slanine
- 1 manja glavica crnog luka
- malo belog luka
- malo mlevene paprike
- malo mlevenog bibera
- malo ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati seckan crni luk, mleveni biber, beli luk i sve izjednačiti. Tikvice očistiti i iseći na pola, pa opet na napola zaseći, ali ne do kraja.
Posoliti i ostaviti 20 minuta, pa iscediti tečnost. Od mesa praviti male pljeskavice, pa staviti u sendvič tikvice.
Na to staviti list kačkavalja i slaninice i ređati u podmazan pleh.
Premazati uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
IMAĆETE OSEĆAJ KAO DA STE U ITALIJI Napravite lazanju s tikvicama po STAROM receptu
Svi ukućani će biti srećni, siti i zadovoljni.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)