UKUS JE FENOMENALAN Napravite tikvice iz rerne koje će se svima svideti

Slobodanka Ćorić

11:20

Sezonski recepti 0

Tikvice možete da spremite na nekoliko načina, a sada ih pripremamo sa mlevenim mesom

tikvice
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1 veća tikvica
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 50 gr listova kačkavalja
  • 50 gr suve slanine
  • 1 manja glavica crnog luka
  • malo belog luka
  • malo mlevene paprike
  • malo mlevenog bibera
  • malo ulja

Priprema:

U mleveno meso dodati seckan crni luk, mleveni biber, beli luk i sve izjednačiti. Tikvice očistiti i iseći na pola, pa opet na napola zaseći, ali ne do kraja. 

Posoliti i ostaviti 20 minuta, pa iscediti tečnost. Od mesa praviti male pljeskavice, pa staviti u sendvič tikvice.

Na to staviti list kačkavalja i slaninice i ređati u podmazan pleh.

Premazati uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading