KROKETI OD KROMPIRA Iskoristite ostatak pirea od ručka i napravite novo jelo!
Odličan doručak će brzo biti na stolu, a ostatak možete pojesti za užinu.
Sastojci:
500 g pire krompira
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašičica soli
1 jaje
60 g brašna
Za poh:
100 g brašna
1 jaje
200 g prezli
Priprema:
Pomešajte pire, peršun, so. Dodajte jaje i brašno te umesite testo. U tanjir stavite brašno. U drugom umutite jaje s kašičicom vode. U treći stavite prezle. Od krompir smese pravite male valjke ili kuglice, uvaljajte ih u brašno, pa u jaja i u prezle. Pržite na vrelom ulju oko 2 minuta sa svake strane da dobiju smeđu boju.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)