JELOVNIK ZA MALO PARA Napravite doručak, ručak, večeru i kolač i nahranite celu porodicu za 950 dinara!
U prodavnicama je sniženo do sada mnogo prehrambenih proizvoda u okviru akcije "Bolja cena - cena za narod". Upravo od njih smo osmislili jelovnik za ceo dan sa ukusnim obrocima i izračunali vam koliko košta svako jelo.
ORUČAK
Pogačice (oko 290 dinara)
Sastojci:
300 g brašna Tip 500
300 g margarina „Dobro jutro“
300 g belog sira
Priprema:
Umesite brašno, margarin i sir. Napravite kompaktno testo, umotajte u providnu foliju, pa u kesu i stavite u frižider da odstoji 4-5 sati. Kada ga izvadite, premesite ga, rastanjite oklagijom i čašom vadite pogačice. Stavite ih na podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne narastu i dobiju smeđu boju.
RUČAK
Pljeskavice od pasulja za ručak (oko 140 dinara)
Sastojci:
250 g pasulja
2 krompira
1 crni luk
3 kašike brašna
so, ulje za prženje
Priprema:
Oljušten krompir i pasulj posebno skuvajte i izgnječite. Dodajte sitno iseckan crni luk, brašno i so po ukusu. Dobro promešajte i oblikujte pljeskavice. Pržite ih na malo ulja sa obe strane dok ne porumene.
RUČAK
Salata od krompira i parizera (oko 300 dinara)
Sastojci:
500 g krompira
300 g pilećeg parizera
100 g belog siraa
1 kiselo mleko
Malo peršuna
Ulje za prženje
so, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i skuvajte. Posolite po ukusu. Parizer sitno iseckajte. U činiji usitnite sir, dodajte kiselo mleko, parizer. Krompir procedite i iseckajte na manje komade. Pomešajte sa smesom od sira i parizera. Pospite peršunom po želji
VEČERA
Brze lepinje iz tiganja (oko 60 dinara)
Sastojci:
300 g mekog brašna
200 ml ključale vode
prstohvat soli
ulje za prženje
Priprema:
U činiju sipajte vodu, so, brašno i mešajte da se sjedine. Umesite testo i podelite na 8 loptica. Pokrijte krpom i ostavite 5 minuta. Zatim razvucite oklagijom u krug debljine 3 mm. U tiganj sipajte ulje dubine oko jedan centimetar i kad se zagreje pržite jednu po jednu lepinjicu jer su velike. Dok se prži prelivajte je vrelim uljem iz tiganja pomoću kašike. Kada nadođe i dobije smeđu boje s donje strane, okrenite je na drugu stranu. Prženje traje oko 15 sekundi s jedne strane. Lepinje možete da mažete marmeladom, kiselim mlekom ili sirnim namazom.
KOLAČ
Lenja pita sa džemom (oko 160 dinara)
Sastojci:
Kora:
12 šoljica mekog brašna
7 šoljica šećera
6 šoljica vruće vode
3 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
Fil:
200 g džema
100 g keksa
Priprema:
Za testo izmešajte sve navedene sastojke. Smesa je malo gušća nego za palačinke. U podmazan pleh sipajte pola smese i pecite desetak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvaditi pleh iz rerne, namažite džem pomešan sa mlevenik keksom, preko sipajte drugu polovinu smese za koru. Vratite pleh u rernu i pecite dok pita ne dobije smeđu boju, oko 20 minuta.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)