STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku
Sastojci:
- 500 g kupusa
- 500 g paradajza
- 250 g goveđeg mesa
- 250 g svinjskog mesa
- 250 g crnog luka
- 200 g kelja
- 100 g celera
- 5 krompira
- 2 paprike
- 100 ml ulja
- 1 veza zeleni
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, dodajte začinsku papriku i pobiberite, pa kada omekša sklonite sa šporeta. Kelj, celer, krompir, kupus, paradajz i papriku operite i isecite na kolutove, a meso na kocke.
U šerpu stavite povrće i dodajte vezu zeleni koji ste takođe iseckali. Posolite, pobiberite i promešajte, pa dodajte propržen luk. Sipajte vodu i kuvajte dok sve ne omekša. Papazjanija je spremna za posluženje.
Možda vas zanima:
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
APSOLUTNI HIT MEĐU DESERTIMA Kremasta torta bez mleka i jaja, užitak koji se pamti
Da ne znate da je posna ne biste nikad ni rekli. FIna podloga od keksa i mlevenih lešnika i dva krema, sa belom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
KAKO DA KROFNE ISPADNU SAVRŠENE Uradite ovako i biće mekane i sočne
Primenite ove jednostavne savete i napravite krofne iz snova.
BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)