RECEPT ZA LOVAČKU SALATU Mnogima omiljena zimnica od paprike i paradajza
Lovačka salata se lako i brzo sprema, a odličan je prilog svakom jelu.
Sastojci:
2 kg paradajza
2,5 kg paprika
4 čena belog luka
500 g šargarepe
2 kašike soli
2 kašike šećera
200 ml vinskog sirćeta
200 ml ulja
5 g mlevenog bibera
1 kašičica mlevene paprike
1/2 kesice konzervansa
Priprema:
Operite, oljuštite i sameljite paradajz i dva čena belog luka. Šargarepu oljuštite i isecite na deblje kolutove i dva čena belog luka iseckajte sitno. U mleveni paradajz dodajte šargarepu, beli luk, so, šećer, biber, sirće, ulje i mlevenu papriku. Krčkajte na umerenoj temperaturi 30 minuta. Dok se paradajz krčka paprike operite, očistite i iseckajte na kockice. Dodajte iseckanu papriku i krčkajte 30 minuta. Kada paprika omekša ostavite da se prohladi i dodajte konzervans. Sipajte u vruće tegle i ostavite u rerni dok se uhvati korica, pa ih zatvorite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)