SAMO ZAMENITE BRAŠNO OVIM SASTOJKOM Pohovana riba bez masnoće i savršeno hrskava
Napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna
Riba nije komplikovana za pripremu i ne treba puno vremena, ali ipak postoje trikovi koji mogu da je učine još boljom. Bez obzira što je masna, ljudi najviše vole pohovanu ribu, a evo kako da je napravite da bude savršeno hrskava i da ne upije puno ulja.
U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji – gustin.
Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa.
Sastojci:
- 800 g fileta ribe
- 200 gr gustina
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
U posudi pomešajte gustin, so, biber, beli luk, slatku paprike i još neki začin ako želite. Uvaljajte ribu po izboru i pržite u dobro zagrejanom ulju. Bitno da je da bude veća količina ulja kako bi riba „plivala“ u istom.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)