DODAJTE DVA SASTOJKA U PILAV I BIĆE JOŠ BOLJI Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj recept, proverite koliko je kremast i ukusan

Jelena Vukelić

10:45

Sezonski recepti 0

Ova dva sastojka sigurno imate u kući, a od kasičnog pilava napraviće vrhunski gurmanluk

pilav
Shutterstock

SASTOJCI:

2 glavice luka
2 šargarepe
300g belog mesa
dva pileća bataka
1 šolja (2 dl) pirinča
tri čena belog luka
ulje
so
suvi začin
biber
kari
peršun

PRIPREMA:

 Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading