NAPRAVITE OVAKAV PINĐUR Možda čak i ukusniji od ajvara, a po jednostavnom receptu se pravi
Jednostavan recept, a ukus koji podseća na jesen. Napravite pinđur i uživajte cele zime.
Sastojci
- 4kg paprike za ajvar (crvene)
- 2kg oguljenog paradajza
- 1/2 glavice belog luka
- 1 veća vezica peršuna
- 2 ravne kašike soli
- 4 kašike šećera
- 2.5 dl ulja
- 1/2 dl sirćeta
- 2 feferone
Priprema
Papriku ispeći na roštilju, oguliti je i iseckati na sitne komadiće (nemojte da je meljete).
Oguljeni paradajz iseckati i staviti na lagano ugrejano ulje i dodati mu sitno seckani beli luk i kuvati dok se paradajz ne raskaša, dodati seckanu papriku, seckani peršun, sirće, sol, šećer, seckane feferone i kuvati oko 1h da dobije finu gustoću.Puniti teglice, koje dobro hermetički treba zatvoriti.
Ovo je mera za jednu turu, dobije se oko 11 komada malih tegli od 3 dl, naravno, po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)