PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
Sastojci:
1 kg krompira
100 ml ulja
2 kašike kukuruznog brašna
2 kašičice soli
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i skubajte u slanoj vodi. Ne sme da bude previše mekan – treba da viljuška lako prođe kroz njega, a da se krompir ne raspadne. Ocedite ga dobro, pospite brašnom i solju i izmešajte. Sipajte ulje tepsiju i stavite u rernu da se kratko zagreje ulje, da se krompir ne bi lepio za pleh. Rasporedite krompir i protresite tepsiju da se krompiri oblože uljem. Možete dodati začine po ukusu (ruzmarin, bosiljak, origano). Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, A ODLIČNO! Krompir sa slaninicom je jednostavan obrok, a svi ga obožavaju!
Krompir je omiljena namirnica u našem narodu, a kada se iskombinuje sa slaninom, dobije se savršeno jelo.
ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.
PLJESKAVICE OD PIRINČA I KROMPIRA Jeftino jelo koje će vas odlično zasititi, a treba vam samo još salata
Možete da ih poslužite uz meso, sir ili jedete samo uz salatu.
PROLEĆNO JELO Mladi krompir sa slaninicom, jednostavan, ukusan i jeftin obrok
Ručak koji će brzo biti na stolu, a potrebna vam je još samo salata.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)