PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Imamo provereni recept bolji od onog iz restorana

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočna piletina da poližete prste u kombinaciji sa sirom koji se topi preko

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Imamo provereni recept bolji od onog iz restorana
Shutterstock

Sastojci 


pileće belo meso 800 g
krem pavlaka za kuvanje 200 ml
kisela pavlaka 180 g
začin piletina sa 4 vrste sira 1 kesica
kačkavalj 100 g

Priprema

Pileće belo meso isecite  na šnicle i poređajte u vatrostalnu posudu. Kiselu pavlaku na tihoj temperaturi otopite i u nju dodajte neutralnu pavlaku i sjedinite. Sklonite od šporeta i u to dodajte začin za piletinu sa 4 vrste sira i mešajte da se sjedini. Nalijte polovinu pavlake preko mesa, zatim poređajte još jedan red mesa i prelijte ostatkom smese od pavlake. Odozgo narendajte kačkavalj i stavite da se peče na 220 stepeni oko 30 minuta da porumeni. Služite toplo.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading