DOMAĆE PIHTIJE PO BAKINOM RECEPTU Obavezno ih spremite za slavu
Tradicionalno srpsko jelo za koje postoji više recepata. Probajte naše pihtije koje su bistre i nisu masne.
Potrebno je
6 litra vode
5 sirovih svinjskih nogica
oko 1 kg suve svinjske butkice
500 g mesa od buta u komadu
4 kafene kašičice soli
2 glavice belog luka
Priprema
U vodu stavite nogice i so i kuvajte oko 4 sata na tihoj vatri. Dodajte suvu butkicu i meso od buta (u komadu) i kuvajte još 2 sata. U toku kuvanja obavezno skidajte penu i masnoću koja se sakupi na površini vode.
Nakon 6 sati kuvanja izvadite iz vode sav sadržaj koji se kuvao. Nogice bacite, a ostalo meso očistitite od kostiju i iscepkajte na sitne komade. Komadiće mesa pomešajte sa ispasiranim belim lukom.
Poređajte tanjire (ili pleh) i u njih sipajte proceđenu vodu u kojoj se kuvalo meso i nogice, pa dodajte iscepkane komadiće mesa pomešane sa lukom. Ostavite u hladnoj prostoriji (ili frižideru) da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE SLAVSKE PIHTIJE Mekane, mesnate i sočne, biće iste kao one bakine
Nema ko vam neće tražiti recept.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.
DOMAĆE PIHTIJE Bićete oduševljeni koliko su ukusne
Priprema nije komplikovana, a preukusne su.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)