PIJANI, ZAPEČENI PASULJ Začinjeno i pikantno, razlikuje se od onog klasičnog
Sličan prebrancu a ipak različit od njega. Dodatni šmek daju mu crno pivo i engleski sos. Ako volite onaj iz kafane ovaj ćete obožavati!
Potrebni sastojci:
500 g skuvanog belog pasulja,
200 g mesnate dimljene slanine,
1 manji crni luk,
2-3 čena belog luka,
1/2 l crnog piva
2 kašike engleskog sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
2 šargarepe,
1 komad svežeg đumbira (ili jedna kašikica praha od đumbira),
1 kašika senfa,
1 kašika melase ili meda,
1 kašikica mlevene crvene paprike,
1 kašikica gustina,
1 vezica svežeg peršunovog lista,
sveža ili suva ljuta paprika po ukusu,
ulje,
so i biber po ukusu.
U dubljem tiganju ili šerpi koju možete staviti u rernu, na malo ulja, propržite na kockice isečenu slaninu, crni i beli luk, kao i narendani đumbir. Kada slanina pusti masnoću, dodajte i na kockice isečenu šargarepu. Posle 3-4 minuta dodajte i skuvan i oceđen pasulj, posolite i pobiberite. U šolju stavite crvenu papriku, gustin, med, senf, sos, izmešajte sa malo vode i sipajte u šerpu sa pasuljem. Dodajte i pivo, promešajte i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite na istoj temperaturi dok pasulj ne porumeni i sos se zgusne. Pečeni pasulj pospite iseckanim peršunovim listom i crnim lukom.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)