ZAPEČENA PILETINA SA KAČKAVALJEM JE HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Lako se priprema a hrskava je i slasna
Piletina sa kačkavaljem i kiselim mlekom. koju samo treba da zapečete. Sprema se brzo i lako i potrebno je samo 3 sastojka.
Potrebno je
piletina 400 g
kačkavalj , skroz tanko sečeni parčići 100 g
1 kisela pavlaka
ulje
Priprema
U pleh ili vatrostalnu činiju stavite ulje da prekrije dno. Potom dodajte 400 grama piletine i naređajte u posudu. Premažite pavlaku preko piletine, pa preko toga naređajte kačkavalj. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Skinite foliju i salvetom, sa strane, upijte višak tečnosti, i zapecite još 20 minuta na 200 stepeni. Gotovo je kada dobije žuto zlatnu boju. Isecite na parčiće i servirajte.
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)