ZAPEČENA PILETINA SA KAČKAVALJEM JE HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Lako se priprema a hrskava je i slasna
Piletina sa kačkavaljem i kiselim mlekom. koju samo treba da zapečete. Sprema se brzo i lako i potrebno je samo 3 sastojka.
Potrebno je
piletina 400 g
kačkavalj , skroz tanko sečeni parčići 100 g
1 kisela pavlaka
ulje
Priprema
U pleh ili vatrostalnu činiju stavite ulje da prekrije dno. Potom dodajte 400 grama piletine i naređajte u posudu. Premažite pavlaku preko piletine, pa preko toga naređajte kačkavalj. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Skinite foliju i salvetom, sa strane, upijte višak tečnosti, i zapecite još 20 minuta na 200 stepeni. Gotovo je kada dobije žuto zlatnu boju. Isecite na parčiće i servirajte.
Možda vas zanima:
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, klasik bez premca
Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, a meso se lepi za prste.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste
Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa.
PILETINA A LA MEKSIKANA Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Napravite piletinu na meksički način. Dodajte različite vrste pasulja, razne začine i povrće iz konzerve. Dobićete pikantno, začinjeno jelo koje osvaja svakim zalogajem.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
Komentari (0)