NAPRAVITE OVO JELO AKO VAM DECA NE VOLE KARFIOL Odlična ideja da napravite ukusan ručak koji će svi jesti
Torta od karfiola i sira, prste da poližeš!
Sastojci
za 6 osoba
- 1 srednji karfiol
- 1 srednji luk (crveni je dekorativniji)
- peršunovog lišća naseckanog
- 6 jaja
- 250 grama izrendanog sira ili kačkavalja
- 130 g pšeničnog oštrog brašna
- malo praška za pecivo
- soli i bibera po ukusu
- 6 kašika ulja za testo
- malo putera za pleh
- malo crnog susama za posipanje
- malo parmezana za posipanje
Priprema
Izvrsno kao zasebno vegetarijansko jelo uz kiselo mleko ili jogurt ili pored bilo kog glavnog jela. Dobra je ideja ako hoćete da vam deca jedu karfiol a oni ga ne vole, jer ovo jelo svi vole.
Prvo ispržiti luk i sačuvati par komada isečenih na kolutove za ukras.
U većoj posudi skuvati karfiol odvojen na cvetove. Kuvati ga oko 15 minuta da bude potpuno mek, izvaditi iz vode i izgnječiti ga.
U većoj posudi umešati sve sastojke i ukrasiti crnim susamom i kolutovima luka, možete dodati i ruzmarin po ukusu.
Peći u posudi premazanoj puterom u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta. Kad se izvadi iz rerne, posuti fino narendanim parmezanom.
Izvrsno je i toplo i hladno! Uživajte u ovom gurmanskom jelu!
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
Komentari (0)