GIROS SA TIK -TOKA Zaludeo je milione, a isti je kao onaj iz Grčke
Donosimo vam recept za ovaj sočni giros. Fenomenalan ukus skroz opravdava njegovu popularnost.
Potrebno je
Za giros
1 kilogram svinjskog mesa (8 čekićem izlupanih šnicli od svinjskog vrata)
1 kašika soli
1 kašičica origana
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica slatke začinske paprike
½ kašičice bibera
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike alkoholnog sirćeta
Sok od polovine isceđenog limuna
3 čena svežeg belog luka
¼ glavice crnog luka
2 jabuke da drže štapiće na kojima se peče meso.
Za dodatke
8 tortilja
100 gr pomfrita
Pola glavice ljubičastog luka
Polovina krastavca
1 paradajz
Malo peršuna
Predlog za caciki salatu (krastavac,grčkog jogurta, pavlaka ili kiselo mleko,beli luk,iseckana mirođije,maslinovo ulje,limunov sok, biber,so)
Priprema
Dodajte mesu so, origano, ruzmarin, začinsku slatku papriku, biber, maslinovo ulje, alkoholno sirće, sok od isceđenog limuna, beli luk i na kraju crni luk. Ostavite meso da odstoji sat vremena u frižideru a zatim ga ređajte na ražnjić štapiće probodene u crni luk. Pecite meso u rerni sat i po vremena na 180 stepeni. Po potrebi dolijte malo vode u pleh.Unapred pripremite sve priloge, iseckajte pečeno meso i dodajte caciki salatu. Prijatno!
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
Komentari (0)