SLANE PALAČINKE Super ideja kada vam dođu gosti, tope se u ustima
Probajte palačinke na malo drugačiji način. Umesto poslastice, napravite slano jelo. Ukus je podjednako dobar.
Potrebno je
- 10-12 palačinki
- 250 gr sitnog sira
- so po potrebi
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- kačkavalj (po želji)
Priprema
Prvo napravite palačinke. Zatim umutite jedno jaje sa sirom i posolite po želji. Nafilujte svaku palačinku sa ovim premazom. Palačinke urolajte i poređajte u pleh ili vatrostalnu posudu.Za to vreme, preostala jaja umutite sa jogurtom, prelijte palačinke i po želji pospite kačkavaljem.Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Bon appetit !
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE Sa avokadom i spanaćem, polizaćete i tanjir koliko su slasne
Savršene za doručak ili večeru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)