TURŠIJA ZA POČETNIKE Napravite brzo i lako, mnogo je bolja od one kupovne
Pravljenje zimnice ne mora da vam oduzme puno vremena. Pratite naša uputstva i iako nemate iskustva, napravićete kao dugogodišnja domaćica.
Potrebno je
40 gr šećera
200 gr soli
1 vinobran
burence s poklopcem od 10 kg
5 kg povrća po izboru
1 l alkoholnog sirćeta
3 l vode
Priprema
Operite burence. Potom dobro operite i očistite povrće. Narežite ga na željenu veličinu,i poslažite u burence. U posebnoj posudi izmešajte sirće ,vodu,šećer,so i vinobran,i malo promešajte da se so i šećer otope. Ulijte u kanticu preko povrća,i zaklopite. Stavite burence na neko hladno mesto, sačekajte 2-3 nedelje i vaša domaća turšija je spremna.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
Komentari (0)