POSNI PILAV U TEPSIJI Savršena mešavina pirinča i povrća, brzo se pravi

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Napravite posni pilav i imate ručak za dva dana . Lagano jelo za koje vam nije potrebno previše vremena ni umeća.

posni pilav u tepsiji
Shutterstock

Sastojci

 

  • 300 g pirinča
  • 250 g mešanog povrća po želji 
  • 1 kašičica mešavine suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 crni luk
  • 50 ml ulja

 

Priprema

Prodinstajte iseckan crni luk sa uljem i suvim začinom dok ne omekša i postane žućkast. Dodajte mešavinu pripremljenog povrća, malo vode ako je povrće sveže i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša. U šerpi skuvajte pirinač. Ocedite i dodajte u povrće. Dodajte i bosiljak i na tihoj vatri sjedinite uz mešanje jedan minut. Zapecite u rerni desetak minuta.

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading