KUVANI KROMPIR NE SME DUGO DA STOJI Evo koliko dana može da se jede, sve preko toga može da bude opasno
Kuvani krompir nemojte da podgrevate, jedite ga hladnog. Ne treba da ga ostavite ni u frižideru, više od dva dana. Ako ostavite duže od toga, postoji rizik da postane otrovan ili vam izazove probavne smetnje.
Prženi krompir će biti ravnomerno slan ukoliko ga posolite posle prženja.
Krompir salata biće mnogo ukusnija ako je začinite belim vinom umesto sirćetom, pored soli, bibera i ulja. Salatu začinite dok je krompir još topao.
Kuvani krompir ne sme dugo da stoji, čak ni u frižideru, jer postaje nejestiv. Ukoliko krompir ne pojedete odmah, čuvajte ga u frižideru i pojedite hladnog nakon dva dana najviše.
Bareni krompir iz metalnog suda odmah po završenom kuvanju preručite u drugi sud. Tako nećete dobiti tamno sivu boju krompira.
Krompir za knedle ili pire neće imati grudvice ukoliko ga, dok je još vruć, propasirate. Najbolje je da to učinite kroz mašinu za mlevenje mesa ili kroz presu za krompir.
Kuvani krompir (u ljusci) neće popucati tokom kuvanja ako mu, nakon što provri, dodate malo soli.
Pečeni krompir u ljusci brže će omekšati ukoliko prethodno stoji desetak minuta u vreloj vodi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)