PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora a, greje dušu i telo
Najbolja pita sa mesom koju ste do sada probali. Hrskava, topla i sočna.
Potrebno je
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte 20 minuta. Premažite ulljem dno pleha, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Završite pitu korama, pa je isecite na kocke. Sve sastojke za preliv umutite, pa prelijte pitu ali tako da preliv uđe između svakog proreza. Ostavite pitu destak minuta da odstoji. Zatim, stavite pitu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.
Možda vas zanima:
GURMANSKA PITA SA KOBASICAMA Zbog nje se krši svaka dijeta
Sočna i slasna, prste da poližete.
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
ZALIVENA PITA SA MESOM MILUJE NEPCA Sočna, aromatična i bogata, i sit bi je jeo
Pravi se lako, a smaže se u trenu.
BOSANSKI BUREK SA MESOM JE JELO SA DUŠOM Po receptu iz stare sarajevske burekdžinice
Najbolje služite uz jogurt.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)