GIRICE IZ RERNE Prave se lako, nisu masne, a gotove za tren oka
Riba je namirnica bogata omega 3 masnim kiselinama. One regulišu krvni pritisak, jačaju imunitet i deluju na zgrušavanje krvi. Predlažemo vam da napravite girice iz rerne. Sočne su, dijetalne i spremićete ih brzo.
Potrebno je
- 500 g zamrznutih girica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 pune kašike palente
- 1 puna kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
Napomena
Girice pre pripreme odmrznite i ostavite da se ocede. Prosušite papirnim ubrusom.
Priprema
Stavite girice u dublju činiju pa ih poprskajte maslinovim uljem. Odmah dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama. Potrebno je da se riba obloži začinima sa svih strana. Girice stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stpeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte sa krompirom i blitvom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)