BUNDEVARA Pravi se od gotovih kora, miriše na jesen, napravite odmah duplu meru
Ako volite miris cimeta i vanile, napravite ovu predobru pitu. Hrskavi spoj testa i slatkog ulepšaće vam dan.
Potrebno je
- 1,5 kg rendane bundeve
- 500g gotovih kora za pitu
- 2 kesice vanilin šećera
- šećer
- ulje
- gazirana voda
Priprema
Izrendajte bundevu, pa joj dodajte vanilin šećer i promešajte. Prvu koru malo pouljite, pospite šećerom, poprskajte gaziranom vodom. Preko prve stavite drugu koru, takođe je malo pouljite uljem, pospite šećerom, poprskajte gaziranom vodom. Preko druge kore stavite treću koru, pouljite je pa na nju stavite par kašika bundeve, pa sve urolajte. Ponovite postupak sa ostatkom fila i kora. Pitu pecite 45 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
AROMATIČNA BUNDEVARA OD GOTOVIH KORA Ovakvu do sada niste jeli, obožavaćete je
Služite ovu pitu za doručak ili večeru. Dugo će vas držati sitim a uzećete parče više, koliko je dobra.
POSNA BUNDEVARA OD GOTOVIH KORA Hrskava, sa mekanim, sočnim nadevom
Zdrava, osvežavajuća, idealna za doručak ili desert. Ova pita sa bundevom se pravi mnogo brže nego ona klasična, jer je od gotovih kora.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)