PUNJENE TIKVICE NA SASVIM DRUGAČIJI NAČIN Gotove su za čas, jeftine a predobre
Tikvice napunite lukom i jajima, umesto mlevenim mesom. Dobićete novi, drugačiji ukus, a bićete oduševljeni koliko su dobre.
Potrebno je
- 1 okrugla tikvica
- 2 jajeta
- 125 ml mleka
- 1 crni luk
- malo peršuna
- 50 ml vode
Priprema
Vrh tikvice isecite i sklonite sa strane a zatim izdubite tikvicu. Propržite seckani crni luk i sredinu tikvice, pa sipajte u neku posudu i posolite i pobiberite. Luku dodajte seckani peršun pa promešajte. Onda to sipajte u tikvicu. Umutite jaja sa mlekom i sipajte u tikvicu preko punjenja. Stavite tikvicu u posudu i sipajte vodu u posudu. Onda je zatvorite vrhom koji ste odsekli i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Za kraj, pospite seckanim peršunom.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)