BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Hrskav, bogatog nadeva, raj za nepca
Napravite burek sa sirom kod svoje kuće. Pravi se od gotovih kora što mnogo olakšava posao. Bićete oduševljeni koliko je dobar.
Potrebno je
Za burek
- 500 g kora za pitu
Fil
- 300 g sira
- 1 jaje
Za smesu za mazanje kora
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
Priprema bureka sa sirom
Uljem namažite tepsiju, pa stavite dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Smesom ulja i vode poprskajte svaku koru. Još dve kore dodajte ali ih zgužvajte i takođe poprskajte sa smesom voda i ulje. Stavite preko toga malo fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Ceo burek prelijte sa smesom voda i ulje. Pecite 25 minuta na 220 stepeni. Izvadite burek iz tepsije i neka se malo ohladi. Na kraju ga isecite na komade.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)