BOZA Jeftin piće sjajnog ukusa, nekada je bilo po svim poslastičarama
Vratite se u dane detinjstva tako što ćete da napravite sok od boze. Ovo staro piće poreklom iz Turske, nekada je bilo jako popularno, svi su ga pravili.
Potrebno je
- 5 l vode
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika običnog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 400 g šećera
Priprema
Sipajte vodu u šerpu i ostavite da proključa. U posudi razmutite brašno sa malo vode pa sipajte dobijenu smesu u ključalu vodu. Kuvajte uz povremeno mešanje nekih pola sata. Promešajte kvasac sa malo mlake vode i kašičicom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte u vodu sa brašnom i promešajte. Pustite neka odstoji 24 sata. Procedite, a u šerpu stavite šećer i prelijte sa pola litra vode. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa kada se ohladi dodajte proceđenoj tečnosti. Vaš napitak je spreman. Čuvajte ga u frižideru.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)