KINESKE SLANE PALAČINKE SA LUKOM Neobične i drugačije

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Napravite kineske palačinke. Donosimo vam recept za slane palačinke sa lukom. Preukusne su, obožavaćete ih.

kineske palačinke
Shutterstock

Potrebno je

ZA TESTO

  • 2 šolje brašna
  • 3/4 šolje klučale vode
  • 1/4 šolje ključale vode
  • 2 kašike ulja
  • prstohvat soli

ZA FIL

  • 1 šolja seckanog mladog luka (belog i zelenog dela)
  • 2 kašike ulja (za premazivanje)
  • so po ukusu

Priprema

Pomešajte brašno i so u činiji. Dodajte ključalu vodu i mešajte dok se ne stvori grudvasta smesa. Dodajte hladnu vodu i ulje, a zatim umesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko. Ostavite testo da odstoji 30 minuta, pokriveno čistom krpom. Podelite testo na 4 lopte. Svaku loptu razvucite ukrug, tanko kao palačinku. Na svaku palačinku ravnomerno rasporedite seckani mladi luk. Uvijte svaku palačinku u rolnu i zatim uvijte rolnu u spiralu. Svaku spiralu ponovo razvucite u krug. U tiganju zagrejte ulje na srednjejakoj vatri. Stavite palačinku i pecite s obe strane dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Ponovite postupak s preostalim palačinkama. Po želji, posolite palačinke dodatno nakon pečenja. Poslužite vruće, iseckane na trouglove, uz sos od soje ili neki drugi preliv po želji.

 

Komentari (0)

Loading