GURMANSKI PUNJENI ĆEVAPI Prste da poližete
Napravite punjene ćevape. Još su ukusniji od onih klasičnih. Bogati nadev od pilećih prsa i kačkavalja osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- so
- biber
- 1 kašičica suvog začina
- pola kašičice praška za pecivo
- peršun
Punjenje
- 100 g pilećih prsa
- 100 g kačkavalja
- 100 ml ulja
Priprema
Narendajte kačkavalj i pileća prsa a peršun sitno iseckajte. Zatim izmešajte dobro sve. Pomešajte mleveno meso, so, začin, prašak za pecivo i biber. Sjedinite sve dobro. Napravite malo veće loptice, pa svaku rastanjite i nanesite po kašiku punjenja od kačkavalja, peršuna i pilećih prsa. Onda umotajte u oblik ćevapa i pržite na vrelom ulju. Prijatno !
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)