GURMANSKI PUNJENI ĆEVAPI Prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Napravite punjene ćevape. Još su ukusniji od onih klasičnih. Bogati nadev od pilećih prsa i kačkavalja osvaja na prvi zalogaj.

ćevapi
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • so
  • biber
  • 1 kašičica suvog začina
  • pola kašičice praška za pecivo 
  • peršun

Punjenje

  • 100 g pilećih prsa 
  • 100 g kačkavalja
  • 100 ml ulja

Priprema

Narendajte kačkavalj i pileća prsa a peršun sitno iseckajte. Zatim izmešajte dobro sve. Pomešajte mleveno meso, so, začin, prašak za pecivo i biber. Sjedinite sve dobro. Napravite malo veće loptice, pa svaku rastanjite i nanesite po kašiku punjenja od kačkavalja, peršuna i pilećih prsa. Onda umotajte u oblik ćevapa i pržite na vrelom ulju. Prijatno !

Komentari (0)

Loading