GURMANSKI PUNJENI ĆEVAPI Prste da poližete
Napravite punjene ćevape. Još su ukusniji od onih klasičnih. Bogati nadev od pilećih prsa i kačkavalja osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- so
- biber
- 1 kašičica suvog začina
- pola kašičice praška za pecivo
- peršun
Punjenje
- 100 g pilećih prsa
- 100 g kačkavalja
- 100 ml ulja
Priprema
Narendajte kačkavalj i pileća prsa a peršun sitno iseckajte. Zatim izmešajte dobro sve. Pomešajte mleveno meso, so, začin, prašak za pecivo i biber. Sjedinite sve dobro. Napravite malo veće loptice, pa svaku rastanjite i nanesite po kašiku punjenja od kačkavalja, peršuna i pilećih prsa. Onda umotajte u oblik ćevapa i pržite na vrelom ulju. Prijatno !
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)