KRILCA SA PARMEZANOM Sočna i aromtična, meso se lepi za prste
Ručak za celu porodicu koji oduševljava svakim zalogajem. Sočna krilca u kombinaciji sa parmezanom i različitim začinima, čine raj za nepca.
Potrebno je
- 1 kg pilećih krilaca
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 4 kapike maslaca
- pola šolje parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice peršuna
- so, biber
Priprema
Krilca operite, pospite praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopite maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržite sitno sečen beli luk, umešajte četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjedinite. Krilca premažite dobijenom smesom sa obe strane, pospite preostalim parmezanom i peršunom, pa vratite u rernu i pecite još 20 minuta.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)