PUNJENI PARADAJZ SA BOGATIM FILOM Zapečen u rerni, a posan
Napravite ovaj fenomenalni ručak sa bogatim filom od pirinča i šargarepe. Gotov je za pola sata, a ukus je prste da poližete.
Potrebno je
- 6 paradajza
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja pirinča
- vlašac
- so, biber
Priprema
Operite paradajz pa mu isecite gornje delove, izdubite ga i posolite . Nemojte da bacate unutrašnjost paradajza. Onda sipajte malo ulja u šerpu, a kada se zagreje, dodajte iseckani crni i beli luk, pa dinstajte dok ne zastakli. Zatim omekšalom povrću dodajte pirinač, unutrašnjost paradajza i šargarepu izrendanu na krupno rende. Prelijte vodom povrće pa dodajte so, biber i začine po ukusu. Kuvajte 20 minuta. U uljem podmazan pleh ređajte paradajz pa ga punite pirinčem. Vratite mu "kapicu". Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na kraju ga pospite seckanim vlašcem i servirajte.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)