POSNA PITA SA KUPUSOM ZA SLASAN DORUČAK Zagrejaće vam dušu i telo
Ako volite pitu sa kupusom, od sada možete sami da je napravite. Posna, hrskavih kora, bogatog nadeva, odličan je izbor za doručak ili večeru. Držaće vas dugo sitim a praziluk i kupus daju posebnu draž.
Potrebno je
Za kore
- 750 g brašna
- 400 ml vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Za fil
- 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
- 2 struka praziluka
- 300 ml ulja
- biber
Priprema
U dubljoj posudi prosejte brašno i so, pa dolivajte postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesite glatko testo, pokrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata. Premesite, podelite na četiri dela. Formirajte loptice, rastanjite u jufke, namažite uljem i ostavite na toplom mestu. Kupus iseckajte na rezance, pa isperite vodom da ne bude prekiseo, i dobro ocedite. Praziluk sitno iseckajte, pa ispržite na ulju. Dodajte kupus i sve zajedno dinstajte 15 minuta, pobiberite. Sto prekrijte platnenim stolnjakom, pa pospite brašnom. Stavite jufku, pa je polako prstima rastanjite, što je moguće tanje. Odsecite rubove. Filujte nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolajte. Stavite ih u nauljen pleh. Postupak ponovite sa sve četiri jufke, odozgo premažite pitu uljem, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)