POSNE PUNJENE PAPRIKE Po receptu monaha sa Hilandara
Hilandarski kuvar poseduje više od 1000 recepata za razna jela, a mi vas donosimo onaj za posne punjene paprike. Sočne i slasne, držaće vas dugo sitim, i nećete da imate osećaj da vam fali meso.
Potrebno je
- 6 suvih crvenih paprika
- jedna srednja glavica crnog luka
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 100 g pasulja tetovca
- 1 šoljica pirinča
- mešavina suvog biljnog začina
- crvena mlevena paprika
- so, biber
Priprema
Kratko propržite luk na malo ulja pa mu dodajte mlevene orahe. Sve zajedno pržite još 2-3 minuta pa dodajte opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj. Zatim nastavite sa prženjem još minut, sipajte mešavinu začina, posolite i pobiberite. Ostavite da se krčka 2 minuta na tihoj vatri. Suve paprike stavite da odstoje u toploj vodi. Potom ih napunite gotovim filom, ali nemojte da ih punite do vrha. Zatim paprike poređajte u šerpu, nalijte malo vode i krčkajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Dolivajte vode ako bude potrebe. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pred sam kraj, prelijte paprike uljem proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)