TIKVICE PUNJENE PIRINČEM Nećete da osetite da nedostaje meso, posne, jeftine i slasne
Napravite posne punjene tikvice, držaće vas sitim a izuzetne su. Začini im daju poseban šmek, nećete ni primetiti da nedostaje meso.
Potrebno je
- 3 tikvice
- 3 mala crna luka
- 1 šargarepa
- 50 g pirinča
- 3 paradajza
Priprema
Isecite tikvice na pola, pa ih izdubite. Onda ih kratko blanširajte u ključaloj i posoljenoj vodi. U nauljenu tepsiju poređajte tikvice. Zasebno izrendajte luk i šargarepu, pa propržite u tiganju dok ne omekša. Onda im dodajte iseckanu sredinu tikvice i pirinač, pa začinite po želji. Sve dobro promešajte. Zatim poklopite i dinstajte 10 ak minuta. Dodajte rendani paradajz pa napunite tikvice dobijenom smesom i zatvorite paradajzom isečenim na kolutove. Tikvice pecite oko 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Prijatno!
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)