POSNA PROJA Držaće vas sitim, a osvaja svakim zalogajem

Ivana Pavlović

11:26

Sezonski recepti 0

Predlog za doručak sa kojim će vam lepo započeti dan, a držaće vas sitim. Nije vam potrebno puno vremena, a ukus je kao da ste se trudili satima.

posne proje
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 šolje pšeničnog brašna
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • 2 šolje obične vode
  • 1 šolja kisele vode
  • 1 šolja ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo

Priprema

Prvo pomešajte suve sastojke u dubljoj činiji-pa u to dodajte običnu vodu, zatim kiselu vodu, a onda i ulje. Varjačom sve dobro sjedinite. Zatim podmažite uljem i brašnom kalup za mafine ili stavite papirne korpice. U kalupe sipajte testo. Pecite proje 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading