PIHTIJE OD ŠARANA Neobične, pikantne i drugačije, poslužite ih gostima za slavu, biće oduševljeni

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite pihtije, napravite ih u posnoj varijanti. Poznato je da riba zamenjuje meso, a ne zaostaju po ukusu za onim pravim. Savršene kao predjelo za slavu, svi će vam tražiti recept.

pihtije od šarana
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g glava i repova od šarana
  • 5 kuvanih šargarepa
  • 1 limun
  • so

Priprema

Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojite sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene količine. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želatirajućih materija.

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading