PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM Brza, lagana užina ili ručak koji ćete da obožavate
Pravi se brzo i lako, može da se jede kao užina, ručak, predjelo. Zdrava je, ukusna a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 200 g pilećeg belog mesa
- 200 g slanog pečenog kikirikija
- 200 g kisele pavlake
- 200 g majoneza
- 200 g susama
Priprema
Skuvajte piletinu pa je isečite na kockice. Onda stavite kikiriki u najlon kesu, zavežite je pa izlupajte tučkom za meso. U jednu posudu sipajte susam pa ga na vatri, uz neprestano mešanje, ispecite dok ne dobije svetlo žutu boju. Zatim izmešajte kiselu pavlaku sa majonezom. U jednoj činiji izmešajte seckanu piletinu, kikiriki, susam, majonez, kiselu pavlaku i so, po ukusu. Kada se ohladi, salatu dobro promešajte još jednom i služite.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)