SLANA ŠTRUDLA Sa šunkom i sirom, sočna i slasna, prste da poližete
Ako volite štrudlu sa makom i orasima, ovu slanu ćete obožavati. Sa bogatim nadevom od šunke i sira, osvaja svakim zalogajem.
Potrebno je
Za testo
- 2 šolje mleka
- 1 kašika šećera
- 5 šolja brašna
- malo više od pola šolje ulja
- 1 kesica kvasca
- 1 kašičica soli
Za nadev
- 500 gr šunke isečene na listiće
- 300 gr mocarela sira
- malo origana
- jedno žumance za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dodajte kvasac i kašiku šećera zagrejanom mleku, pa pustite da kvasac nadođe. Onda dodajte so, ulje i brašno pa zamesite testo i ostavite da udvostruči zapreminu. Zatim testo podelite na 3 lopte pa rasklagijajte svaku i punite je nadevom od šunke i sira. Pospite malo origana pa zamotajte štrudlu od testa i premažite žumancem. Podmažite pleh pa štrudle pospite susamom i ređajte u njega. Pecite štrudle oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostavite da se prohlade, pa ih secite i služite. Prijatno !
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)