NAJSOČNIJA PRASETINA IZ RERNE Ovakvu do sada niste probali, meso se lepi za prste
Prasetina iz rerne oduševiće sve koji je budu probali, osvaja ukusom. Slasna i sočna.
Potrebno je
- 5 kg sveže prasetine
- 5 kašičica soli
- 3 i po kašike sirćeta
- 8 kašika ulja
Priprema
Uključite rernu na 250 stepeni. Meso operite i osušite papirnim ubrusom. Po površini zasecite kožu unakrsno da se dobije šara na kockice. Na pripremljenu prasetinu dobro utrljajte so sa svih strana i stavite u pleh (kožom nagore) prethodno nauljen. Kožicu mesa premažite sirćetom. U pleh sipajte hladnu vodu da prekrije dno i stavite u rernu, pa smanjite temperaturu na 160 stepeni. Pecite otprilike 5 sati, uz povremeno dolivanje vode. Po potrebi, pred kraj pečenja pojačajte temperaturu da se uhvati lepa korica. Da bi se dobila hrskava korica, prase premazujte sićetom ili pivom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)