GIBANICA SA SIROM Donosimo vam stari, tradicionalni recept, neodoljivo sočna

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Omiljena srpska pita, stalno ćete da je pravite. Hrskavih kora i bogatog nadeva.

gibanica sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g tankih kora
  • 5 jaja
  • 500 g sira
  • 1,2 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • so po ukusu

Priprema

Prvo umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, ulje i so. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga malo uljem. Poređajte tri-četiri kore, ali da krajevi vire iz pleha. Potom stavite fil, pa dve kore blago izgužvane. Postupak ponavite dok ne potrošite sve kore, ali, jednu koru ostavite za završnicu. Pre nego što stavite poslednju koru, one kore koje vire, savijte ka unutra, premažite filom, pa stavite poslednju koru.Tu obavezno premažite ostatkom fila u koji dodajte još malo jogurta ili mleka, a može i kisela voda. Stavite je u nezagrejanu rernu, pa uključite na 200 stepeni i pecite dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta. Prijatno!

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading