PILAV SA POVRĆEM I PILETINOM Slasno jelo koje će vas dugo držati sitim
Postoji više recepata za pilav, možete da ga pravite i u dane posta. Sjajno se slaže sa povrćem i mesom, a začini daju posebnu čar.
Potrebno je:
- 1 čaša pirinča dugog zrna
- 3 čaše vode
- 200 g pilećih prsa
- 1 glavica luka
- 1 veća šargarepa
- 1 manja tikvica
- 1 praziluk
- 1 konzerva graška
- 1 paprika
- kocka za supu
- so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
Luk iseckajte sitni pa ga prodinstajte sa šargarepom. Onda dodajte pirinač i malo vode. U zasebnoj šerpi dinstajte sitno sečenu piletinu. Dodajte paprike, praziluk, tikvice i grašak. Dinstajte 10 minuta. Pirinču polako dodajte 2 čaše vode pa onda i kocku za supu. Nastavite da dinstate pa dodajte za 10 minuta piletinu i povrće. Pustite da se sve sjedini i krčka još 10 minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)