DRUGAČIJE PUNJENE TIKVICE Sa piletinom, sočne i slasne, a meso se lepi za prste
Probajte punjene tikvice na drugačiji način, preukusne su a dijetalne, ne morate da brojite kalorije.
Potrebno je
- 2 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 4-5 tikvica
- 2 pileća filea
- mevena slatka paprika
- so
- biber
- sos od paradajza
- ulje
- 2 dl kisele pavlake
Priprema
Propržite crni luk na ulju pa mu dodajte beli luk. Operite tikvice, isecite ih po dužini i izdubite da napravite čamce. Meso od tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Zasebno skuvajte piletinu pa je iseckajte na kockice i dodajte smesi sa tikvicama. Dinstajte sve dok ne ispari tečnost, pa dodajte malo slatke paprike, posolite i pobiberite. Čamce od tikvica punite pripremljenom smesom pa poređajte u vatrostalnu činiju i prelijte paradajz sosom. Pečene tikvice prelijte kiselom pavlakom, pa još malo dopecite.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)