DRUGAČIJE PUNJENE TIKVICE Sa piletinom, sočne i slasne, a meso se lepi za prste
Probajte punjene tikvice na drugačiji način, preukusne su a dijetalne, ne morate da brojite kalorije.
Potrebno je
- 2 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 4-5 tikvica
- 2 pileća filea
- mevena slatka paprika
- so
- biber
- sos od paradajza
- ulje
- 2 dl kisele pavlake
Priprema
Propržite crni luk na ulju pa mu dodajte beli luk. Operite tikvice, isecite ih po dužini i izdubite da napravite čamce. Meso od tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Zasebno skuvajte piletinu pa je iseckajte na kockice i dodajte smesi sa tikvicama. Dinstajte sve dok ne ispari tečnost, pa dodajte malo slatke paprike, posolite i pobiberite. Čamce od tikvica punite pripremljenom smesom pa poređajte u vatrostalnu činiju i prelijte paradajz sosom. Pečene tikvice prelijte kiselom pavlakom, pa još malo dopecite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)