MLINCI SA BELIM MESOM I KAČKAVALJEM Ovakve do sada niste jeli
Konkretan ručak koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 500 g belog mesa
- 250 g mlinaca
- 1 l pileće supe
- 5 kašike kajmaka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so po ukusu
- mleveni crni biber
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa ga začinite i propržite na ulju. Kada je gotovo, izvadite ulje, pa na istu masnoću stavite izlomljene mlince, prelijte supom i ostavi ih par minuta da se natapaju. Zagrejte pavlaku, pa joj dodajte kajmak, pa u sve dodajte proceđene mlince i dobro izmešajte. U vatrostalnu činiju na dno stavite polovinu mlinaca, pa meso i preko mesa ostatak mlinaca. Stavite u rernu i pecite pola sata na 200 stepeni.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)