GRAŠAK SA KOBASICAMA Slasno jelo za celu porodicu, a priprema nije komplikovana
Ovaj konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a slasan je i pikantan.
Potrebno je
- 700 g smrznutog graška i šargarepe
- 600 g krompira
- 2 glavice luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 100 g slanine
- 2 para kobasice
- 1 kašičica mlevene slatke crvene paprike
- 2 kašike soka od paradajza
- so
- biber
Priprema
U jednu šerpu sipajte so i vodu, dodajte grašak i šargarepu, i stavite na vatru, pa kad provri, procedite. Zasebno, u tiganju, propržite slaninu isecknu na kockice, zajedno sa sitno naseckanim lukom. Kada luk postane staklast, dodajte brašno i promešajte pa pospite mlevenom paprikom i suvim biljnim začinom. Propržite još malo, pa dodajte kobasice narezane na kolutove, promešajte pa nalijte sok od paradajza. Zatim dodajte kuvani grašak i šargarepu, krompir isečen na kockice. Nalijte vodu pa kuvajte uz povremeno mešanje, na tihoj vatri, sve dok krompir ne omekša. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)