PIJANI ŠTAPIĆI Lagana užina koja se pravi brzo i jednostavno

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Grickalica za veče sa prijateljima ili brza užina, na vama je da izaberete. Uspeće svima, pa i potpunim početnicima.

pijani štapići
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 čaša belog vina
  • 4 čaše brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • susam

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sjedinite brašno, ulje, prašak za pecivo, so i vino,  pa od smese zamesite testo i pustite da odstoji 30 minuta. Onda rastanjite testo oklagijom na debljinu od 1 cm, pa nožem secite na štapiće. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje pa premažite štapiće žumancetom i pospite susamom. Pecite štapiće dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading