PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Sa mlevenim mesom, ukusne i sočne, pravi raj za nepca
Ovakve do sada niste jeli, sočne i slasne, pravićete ih stalno.
Potrebno je:
- 12 srednjih paprika babura
- 1 krompir
Za fil
- 1/2 kg mlevenog mesa
- pola šolje pirinča
- 1 glavica crvenog luka
- 6 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 dl ulja
- so
- biber
Za preliv:
- 300 ml soka od paradajza
- 300 ml tople vode
Priprema
Očistite paprike, izvadite drške, operite i ostavite da se osuše. Siti iseckajte šargarepu i crveni luk pa prodinstajte na ulju. Dodajte mleveno meso pa dinstajte, sve dok ne porumeni. Onda ocedite meso od ulja pa mu dodajte sitno seckan luk, pirinač i začine. Sastojke dobro promešajte pa punite paprike pripremljenom smesom. Zatim isecite krompir na tanke kolutove pa njime zatvorite paprike. Pleh obložite uljem pa dodajte sok od paradajza pomešan sa vodom. Naređajte paprike i pecite 1 sat i 15 minuta na 200 stepeni. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)