PILETINA SA SUSAMOM Zagrejaće vam dušu i telo, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Zdrav obrok koji osvaja na prvi zalogaj, bićete oduševljeni.

piletina sa susamom
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g fileta pilećih prsa
  • 1 limun
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • ulje za prženje

Za paniranje:

  • 200 g brašna
  • 4 jaja
  • so
  • suvi biljni začin
  • crni mleveni biber
  • 2 kašike hlebnih mrvica
  • 300 g semenki susama

Priprema

Narežite piltinu na krupnije trake, pa prelijte sokom od limuna i sosom od soje i pospite suvim biljnim začinom. Ostavite sa strane da malo odstoje. Za to vreme, razmutite jaja, posolite i dodajte malo bibera. Komade piletine valjajte u brašno, umačite u jaja pa u mešavinu hlebnih mrvica i susama. Pržite u vrelom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite iz tiganja i spuštajte na ubrus, da upije višak masnoće. Služite uz salatu ili prilog po želji.

 

Komentari (0)

Loading