PILETINA SA SUSAMOM Zagrejaće vam dušu i telo, a meso se lepi za prste
Zdrav obrok koji osvaja na prvi zalogaj, bićete oduševljeni.
Potrebno je
- 800 g fileta pilećih prsa
- 1 limun
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika suvog biljnog začina
- ulje za prženje
Za paniranje:
- 200 g brašna
- 4 jaja
- so
- suvi biljni začin
- crni mleveni biber
- 2 kašike hlebnih mrvica
- 300 g semenki susama
Priprema
Narežite piltinu na krupnije trake, pa prelijte sokom od limuna i sosom od soje i pospite suvim biljnim začinom. Ostavite sa strane da malo odstoje. Za to vreme, razmutite jaja, posolite i dodajte malo bibera. Komade piletine valjajte u brašno, umačite u jaja pa u mešavinu hlebnih mrvica i susama. Pržite u vrelom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite iz tiganja i spuštajte na ubrus, da upije višak masnoće. Služite uz salatu ili prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)