PILETINA SA SUSAMOM Zagrejaće vam dušu i telo, a meso se lepi za prste
Zdrav obrok koji osvaja na prvi zalogaj, bićete oduševljeni.
Potrebno je
- 800 g fileta pilećih prsa
- 1 limun
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika suvog biljnog začina
- ulje za prženje
Za paniranje:
- 200 g brašna
- 4 jaja
- so
- suvi biljni začin
- crni mleveni biber
- 2 kašike hlebnih mrvica
- 300 g semenki susama
Priprema
Narežite piltinu na krupnije trake, pa prelijte sokom od limuna i sosom od soje i pospite suvim biljnim začinom. Ostavite sa strane da malo odstoje. Za to vreme, razmutite jaja, posolite i dodajte malo bibera. Komade piletine valjajte u brašno, umačite u jaja pa u mešavinu hlebnih mrvica i susama. Pržite u vrelom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite iz tiganja i spuštajte na ubrus, da upije višak masnoće. Služite uz salatu ili prilog po želji.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
Komentari (0)