PASTA BOLONJEZE Čuveno italijansko jelo koje je dobilo ime po njihovom gradu
Nazvano po gradu Bolonji, najpoznatije jelo italijanske kuhinje osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- pakovanje špageta
- 250 g mešanog mlevenog mesa
- pola glavice luka
- 300 ml soka od paradajza
- origano, so
- 1 kašika brašna
- malo vode, malo parmezana
Priprema:
Testeninu stavite da se kuva, a za to vreme ispržite mleveno meso sa seckanim lukom na malo ulja. Kad je meso dobilo lepu boju, nalijte sok od paradajza, posolite, prokuvajte kratko, pa dodajte kašiku brašna koju ste prethodno razmutili u malo vode (oko pola šoljice). Začinite origanom, po želji dodajte i malo bibera, a kad balončići krenu da izbijaju na površinu, sklonite sa vatre. Špagete prelijte sosom od paradajza i mlevenog mesa i pospite sa malo rendanog parmezana.
Možda vas zanima:
SLASNA PASTA ZA PRAVE GURMANE Sa slaninom, jedna porcija neće biti dovoljna
Fenomenalna i aromatična, pravićete je stalno.
PASTA Sa piletinom i pečurkama, dijetalna i aromatična, raj za nepca
Savršenog ukusa, a ne morate da brojite kalorije.
NEODOLJIVA PASTA SA SPANAĆEM Ovakvu do sada niste jeli, svi će vam tražiti recept
Osvaja od prvog zalogaja, a priprema nije komplikovana, uspeće i potpunim početnicima.
BOLONJEZE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Otkrijte dugo čuvanu tajnu britanskog kuvara
Jedan od najboljih svetskih kuvara, Džejmi Oliver, otkrio je kako on priprema špagete bolonjeze. Deo tajne sastoji se u pelatu iz konzerve, i povrću isečenom na kockice slične veličine. Pratite uputstva i uživajte u ovom delikatesu.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)