PUNJENE TIKVICE Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete
Ukusne i dijetalne, ne morate da brojite kalorije.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 dl kuvanog paradajza
- po potrebi tikvice
- po ukusu so
- suvi biljni začin
- biber
- po potrebi ulje
- 2 kašike brašna
- 1 puna kašičica crvene paprike
Priprema
Sitno seckan crni luk izdinstajte na malo ulja pa dodajte mleveno meso i nastavite sa dinstanjem. Pustite da se prohladi pa dodajte oprani pirinač, jaje, seckan beli luk, so, biber i suvi biljni začin. Sve sjedinite dobro. Zatim oljuštite tikvice pa im izvadite sredinu i punite mlevenim mesom. U duboku šerpu ređajte tikvice, pa nalijte sa malo vode, dodajte kuvani paradajz, poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Kada bude gotovo, napravite zapršku. Brašno propržite na ulju pa dodajte crvenu papriku, izmešajte i dodajte u šerpu sa tikvicama, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, dodajte malo suvog biljnog začina pa ostavite još malo da se krčka. Služite uz kiselo mleko ili pavlaku, po ukusu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)