NEODOLJIVE PIROŠKE Idealne za doručak ili večeru, a slasne i mekane
Bolje od onih kupovnih, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 150-200 g sira
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- oko 500 g brašna
- po potrebi ulje za prženje
Priprema
Jaja umutite sa malo soli, pa sipajte jogurt i sjedinite smesu. Narendajte sir pa sjedinite. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa dodajte smesi i mešajte, dok ne dobijete testo. Umesite ga na radnoj površini, da se ne lepi za prste. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta. Razvucite kore debljine 0,5 do 1 cm pa nožem secite na pravougaonike. Zagrejte ulje pa u njega spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite, dok ne porumene, sa obe strane. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)