ĆUFTE U sosu od paradajza, sočne i mekane, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neodoljive ćufte u spoju sa paradaz sosom.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckanog
  • 3 češnja belog luka, sitno iseckanog
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašikice suvog biljnog začina
  • 1 kašika ulja
  • so
  • biber
  • 2 kašikice mlevene slatke paprike

Sos:

  • 500 ml pasiranog soka od paradajza
  • 6 dl čaše vode
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • so
  • 1 kašika šećera

Priprema

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, crni i beli luk, prezle, suvi biljni začin, ulje, so, biber i mlevenu začinsku papriku pa ostavite pola sata u frižideru. Rukom oblikujte ćufte. Propržite na ulju, malo brašna, pa mu dodajte pasirani paradajz, pomešajte, sipajte vodu pa dodajte začine. Nakon što proključa, dodajte po jednu lopticu mesa pa ostavite da se krčka (smanjite temperaturu) i kuvajte oko 40 minuta. Dodajte pire krompir kao prilog.
 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading