ĆUFTE U sosu od paradajza, sočne i mekane, a meso se lepi za prste
Neodoljive ćufte u spoju sa paradaz sosom.
Potrebno je
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckanog
- 3 češnja belog luka, sitno iseckanog
- 2 kašike prezli
- 2 kašikice suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- 2 kašikice mlevene slatke paprike
Sos:
- 500 ml pasiranog soka od paradajza
- 6 dl čaše vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- so
- 1 kašika šećera
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, crni i beli luk, prezle, suvi biljni začin, ulje, so, biber i mlevenu začinsku papriku pa ostavite pola sata u frižideru. Rukom oblikujte ćufte. Propržite na ulju, malo brašna, pa mu dodajte pasirani paradajz, pomešajte, sipajte vodu pa dodajte začine. Nakon što proključa, dodajte po jednu lopticu mesa pa ostavite da se krčka (smanjite temperaturu) i kuvajte oko 40 minuta. Dodajte pire krompir kao prilog.
Možda vas zanima:
POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU PO BAKA MIRINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Nimalo ne zaostaju za originalom.
BAKA JELINE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Svaki put ispadnu mekane i savršene
Svaki zalogaj je raj za nepca.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)